СИМУЛАТОР ЗА КРУГ ЗА
АНАЛОГИЧНИ, ДИГИТАЛНИ И СМЕСТЕНИ КРУГ
и ПСБ ДИЗАЈН
Превземи слободен ДЕМО Набавете FULL верзија
+ БЕСПЛАТНО пристап до TINACloud
Тина v12 слајдшоу
Превземи слободен ДЕМО Набавете FULL верзија
+ БЕСПЛАТНО пристап до TINACloud
TINA DESIGN SUITE
МОЖНИ И ДОСТАПНИ СОФТВЕР ЗА
 • Аналоген, дигитален, MCU, RF, симболичка симулација
 • Spice, IBIS, HDL и S-параметар модели
 • VHDL, Verilog, Verilog-A & AMS, SystemC
 • Монте Карло, најлош случај и анализа на стрес
 • Интерактивна симулација и анимација
 • Виртуелни инструменти
 • PCB Дизајн со 3D поглед
Тина v12 слајдшоу
Превземи слободен ДЕМО Набавете FULL верзија
+ БЕСПЛАТНО пристап до TINACloud
Комбинирана HDL симулација
 • VHDL, Verilog, SystemC
 • VHDL и Verilog Debugger
 • Verilog-A и Verilog-AMS
 • Spice & HDL во истиот круг
Тина Мешана HDL слајдшоу
Превземи слободен ДЕМО Набавете FULL верзија
+ БЕСПЛАТНО пристап до TINACloud
SMPS симулација
 • Брза мулти-кор анализа
 • Голем број SMPS уреди
 • DC, AC и транзиентна анализа
 • Стартување, влез и чекор на вчитување
Тина СМПС слајдшоу
Превземи слободен ДЕМО Набавете FULL верзија
+ БЕСПЛАТНО пристап до TINACloud
Симулација на микроконтролери
 • Симулација на MCU во дигитални и мешани кола
 • Hex, ASM, C, програмирање на дијаграми
 • Hex, ASM, C, Flowchart Debugger
 • PIC, AVR, ARM, ST, XMC, 8051, над 1400 MCU
Тина MCU слајдшоу
Превземи слободен ДЕМО Набавете FULL верзија
+ БЕСПЛАТНО пристап до TINACloud
Флексибилни опции за лиценцирање
 • Употреба во канцеларија и дома
 • Користете додека сте мобилен
 • Лиценци за едукативни локации
 • Лиценци за индустриски локалитети
Тина Флексибилни слајдшоу за лиценцирање
Превземи слободен ДЕМО Набавете FULL верзија
+ БЕСПЛАТНО пристап до TINACloud
Интегриран дизајн на ПХБ
 • Целосно интегриран дизајн систем
 • Автоматска поставеност и авторизирање
 • Гербер и G-код излез
 • Флексибилен распоред на ПХБ, Прилог
Тина ПХБ слајдшоу
Превземи слободен ДЕМО Набавете FULL верзија
+ БЕСПЛАТНО пристап до TINACloud
TINACloud интерфејс
 • Поставете ги вашите дизајни во TINACLOUD
 • Стартувај било каде на било која платформа
 • Преземете проекти од TINACloud на компјутер
TinaCloud слајдшоу
||

Симулатор на кола за аналогни, дигитални и мешани кола и дизајн на ПХБ

Симулација на офлајн коло со TINA

TINA Design Suite е моќен и прифатлив коло симулатор и софтверски пакет за дизајн на PCB за анализирање, дизајнирање и тестирање во реално време на аналогни, дигитални, IBIS, HDL, MCU и мешани електронски кола и нивните распореди за PCB. Можете исто така да ги анализирате SMPS, RF, комуникацијата и... оптоелектронски кола; да генерира и дебагира MCU-код користејќи ја интегрираната алатка за дијаграм на текстови; и тест микроконтролер апликации во средина на мешани кола. Можете да ги анализирате вашите кола преку повеќе од 20 различни начини на анализа или со виртуелни инструменти со висока технологија 10. Ги презентираат своите резултати во софистицирани прозорци дијаграм на Tina, на виртуелни инструменти, или во живо интерактивен режим, каде што може дури и да ги уредувате своите коло во текот на работата, развој, работи, дебагирање и тестирање на ХДЛ и апликации микроконтролерот. Електроинженерите ќе најдат TINA лесна за употреба, алатка со високи перформанси, додека едукаторите ќе ги примат своите уникатни карактеристики за околината за обука. Кликни овде да преземете бесплатна демонстрација за евалуација

Симулација на онлајн коло со TINACloud

Со TIMACloud on-line коло симулатор, во дополнение на верзиите што може да се инсталираат, сега можете исто така да ги уредувате и да ги стартувате вашите шематски дизајни и распоредот на PCB онлајн на компјутери, Macs, тенки клиенти, таблети, паметни телефони, паметни телевизори и е-книга читачи без инсталација. Ти можеш... користете TINACloud во канцеларијата, училницата, дома и додека патувате, насекаде во светот што има пристап до интернет. За ограничено време нудиме БЕСПЛАТЕН пакет на TINACloud со сите нови лиценци на TINA.
Дознај повеќе за TINACloud на www.tina.com/tinacloud

Модел развој

Како софтверска компанија со долгогодишно искуство во коло симулација и како компанија која лиценцира софтвер за симулатори за коло на најголемите полупроводнички компании во светот, DesignSoft има уникатен увид, како и искуство во развивање на модели на уреди. Нашиот софтвер и способноста за моделирање... поддршка на SPICE, VHDL, Verilog, Verilog-AMS, SystemC модели и модели на мешани кола на модерни интегрирани кола. Ние создаваме модели што се компатибилни со синтаксата за TINA, PSpice, SIMetrix, LTSpice и други симулатори. Уреди вклучуваат Opamps, дискретни полупроводници (диоди, MOSFETs, IGBTS и др.) SMPS ICs, LED возачи, AD и DA конвертори, микроконтролери (ARM, PIC, AVR, XMC итн.) И многу повеќе. Како развивач на TINA, еден од најбрзите симулатори на пазарот, имаме длабоко разбирање на симулационите алгоритми што ни овозможуваат да ги подобриме точните и временски ефикасни модели на уреди. Ако ви требаат услуги за развој на модел, контактирајте со нас.

Spice Симулација

ТИНА е една од најмоќните и најдобро конвергентни Spice симулатор на пазарот. Вклучува и Berkely Spice и XSpice врз основа Spice мотори, ги поддржува повеќето Spice дијалекти со паралелизирана обработка и прекомпилирани модели. Во прилог на големи Spice компонентни библиотеки... во TINA, можете да креирате нови компоненти на TINA од било кој Spice subcircuit, било креирано од себе, преземено од Интернет, добиено од CD-то на производителот или од делови на шеми кои се претворени во потцрвјути. TINA автоматски ги претставува овие под-кругови како правоаголен блок, но можете да креирате каква било форма која ви се допаѓа со шематски уредувач на симболи на TINA. Исто така можете да ја користите програмата TINA за екстрактор на параметри за да ги пресметате параметрите на моделот од каталошките или мерните податоци и потоа да ги додадете новите уреди во каталогот.

Симулација на ADC и DAC

TINA вклучува модели за модерни DAC и ADC конвертори (SAR и Sigma-Delta) од водечките производители (Analog Devices, Maxim Integrated и Texas Intruments) со паралелен интерфејс и SPI. Сега можете да додадете модели на IBIS за да го анализирате интегритетот на сигналот. Забелешка моделирање ADCs и DACs на високо ниво... сложеноста е уникатна карактеристика на TINA, бидејќи многу малку софтвер на пазарот може да симулира комплетни DACs и ADCs воопшто.

VHDL, Verilog, SystemC поддршка

TINA ги вклучува сите главни аналогни, дигитални и мешани хардверски јазици: VHDL, Verilog, Verilog-A, Verilog AMS и SysteC за да се потврдат дизајните во аналогни, дигитални и мешани сигнали аналогно-дигитални средини. Вашите кола може да содржат едитирани HDL блокови од библиотеките на TINA... и Xilinx или други HDL компоненти креирани сами или преземени од Интернет. TINA го компонира HDL во високо ефикасен машински код или можете да ги користите претходно компајлираните SystemC компоненти за оптимизација на брзината. Можете слободно да комбинирате HDL и Spice макроа и шематски компоненти на TINA. Исто така можете да го уредите изворот на ХДЛ на која било HDL компонента, а потоа симулирајте го и веднаш го видите резултатот. Со вградениот HDL дебагерот, можете да го извршите HDL кодот чекор-по-чекор, да додадете точки на прекин, точки на гледање, прикажување променливи информации и многу повеќе. Во прилог на библиотеките на големи компоненти во TINA, можете да креирате нови компоненти на TINA од HDL потцрвјути.

Симулација на микроконтролер (MCU)

TINA, исто така, вклучува и широк опсег на микроконтролери (PIC, AVR, 8051, HCS, ARM, ST, Arduino, XMC), повеќе од 1400 делови, кои можете да ги тестирате, дебагирате и да стартувате интерактивно во средина на мешани кола со помош на коло симулација. Вградениот MCU асемблер ви овозможува да го модифицирате вашиот асемблерски код и да го видите... резултат веднаш. Исто така можете да програмирате и дебагирате MCU со вградената алатка за прирачник или во C, користејќи надворешни компајлери за C и други код генератори, вклучувајќи ги и Microchip XC8, MATRIX FLOWCODE, Infineon's DAVE за XMC и Arduino.

Дизајн на кола со оптимизација

Користејќи ги вградените параметри на алатката за оптимизација на TINA, може да се определат автоматски, така што мрежата може да произведе предефинирани целни излезни вредности, минимум или максимум. Оптимизацијата е корисна не само во дизајнот на електронските кругови, туку и во наставата... изградба на примери и проблеми. Тоа е многу добра алатка за рафинирање на резултатите обезбедени со процедура за дизајнирање или прилагодување на веќе работните кола. Исто така, можете да го оптимизирате Вашето коло со вградената алатка за дизајн на TINA која работи со Дизајн равенки кои можете да ги додадете во било кое коло.

Интегриран дизајн на ПХБ

TINA исто така вклучува и моќен софтвер за дизајнирање на PCB. Модулот за целосен распоред на TINA ги има сите карактеристики кои ви се потребни за напреден дизајн на PCB, вклучувајќи ги и повеќеслојните PCB со слоеви на моќност, моќна автоматска поставеност и авторизирање, rip-up и пренасочување, рачно и "follow-me"... поставување на траги, ДРК, напредок нанапред и наназад, замена на пиновите и портата, области за задржување и задржување, бакарно прелевање, термички релјеф, fanout, 3D поглед на вашиот PCB дизајн од кој било агол, излез на Gerber датотеката и многу повеќе. Можете исто така да ги увезете моделите на куќиштето 3D во индустриски стандардни формати, да визуализирате заедно со вашиот PCB дизајн и печатење во 3D.

Симулирано мерење во реално време со Виртуелни инструменти

Освен класичните алатки за анализа, TINA вклучува широк опсег на виртуелни инструменти: осцилоскоп, генератор на функции, мултиметар, анализатор на сигнал / Bode Plotter, анализатор на мрежа, анализатор на спектар, логички аналитичар, генератор на дигитални сигнали, XY рекордер, ефикасност, просек... вредност и фреквенција метри. Можете да ги користите овие виртуелни инструменти за да направите симулирани мерења на вашата врска во TINA или, ако дополнителниот хардвер е поврзан со вашиот компјутер, претворете го вашиот лаптоп или десктоп компјутер во моќен инструмент за тестирање и мерење во реално време и направете мерења на вистински кола.

LabXplorer и TINALab II мултифункционални компјутерски инструменти

TINA е многу повеќе од коло симулатор со виртуелни инструменти. Користење на PCX инструментите со голема брзина LabXplorer & TINALab II може да го претворите вашиот лаптоп или десктоп компјутер во моќен, мултифункционален тест и мерни инструменти. Кој инструмент ви треба мултиметар,... осцилоскоп, анализатор на спектар, логички анализатор, генератор на произволни бранови или генератор на дигитални сигнали, тоа е на вашите прсти со еден клик на глувчето. Покрај тоа, TINALab II може да се користи и со TINA за споредба на резултатите од симулацијата и мерењето како единствена алатка за развој на кола, решавање проблеми и проучување на аналогната и дигиталната електроника.

Образовни алатки

TINA исто така вклучува и уникатни алатки за тестирање на знаењата на учениците, следење на напредокот и воведување техники за решавање проблеми со користење на неговите образовни способности. Со опционален хардвер може да се користи за тестирање на вистински кола за споредба со резултатите добиени од симулацијата.... Со Live 3D плочка алатка можете автоматски да се изгради живот-како 3D слика на безмаска плочка. Кога ќе го стартувате TINA во интерактивен режим, компонентите како прекинувачи, LED диоди, инструменти итн. Стануваат "живи" и ќе работат на виртуелната плочка исто како и во реалноста. Можете да ја користите оваа способност на TINA да подготвувате и документирате лабораториски експерименти. Исто така, можете да го користите интегрираниот уредувач на дијаграми и дебагерот за генерирање и дебагирање на кодот на MCU, учење и предавање на програми за микроконтролери.

ШТО НАША КЛИЕНТИ ИМААТ ЗА НАШИОТ СОФТВЕР

Успешно го лансиравме Infineon Designer, напојуван од TINACloud, како онлајн алатка за прототипирање, која ги поддржува нашите клиенти во изборот на вистинскиот производ за дефинирана апликација за многу кратко време. TINACloud е лесен за користење, работи без инсталација во кој било веб прелистувач исклучително стабилен и брз. Таа служи широка примена Infineon портфолио се движат од моќ до мешани-сигнал и RF дизајни.


Норберт Имлиг
Онлајн маркетинг менаџер, Infineon Technologies AG

Тина v12 што велат нашите клиенти

TINA SPICE е одличен коло симулатор. Таа брзо се конвергира и има интуитивен графички интерфејс. Новите инженери имаат многу кратка крива на учење при користење на оваа моќна алатка.


Артур Кеј
Texas Instruments, менаџер за линеарни апликации
Линеарен со високи перформанси

Тина v12 што велат нашите клиенти

Јас користев многу различни "вкусови" на Spice во текот на изминатите 25 години. Во текот на последните неколку години, мојата употреба на spice е ретка. Мора да се вратиме и да се повлечеме / да се потсетиме како да го користиме најмногу spice алатки е скучна работа. Тина, сепак, е толку интуитивна што практично нема време да се започне повторно. Според моето искуство, тоа е далеку од најинтуитивната и лесна за употреба симулациска алатка на пазарот. Таа е идеална за почетниците или повремените корисници И ја има целата способност која ќе му е потребна на потрошувачот.


Марк Фортунато
Сениор главен МТС, комуникации и
Група за автомобилски решенија, Максим Интегрирана

Тина v12 што велат нашите клиенти

Користам многу симулатори, но никој не е лесен за употреба или брзо како ТИНА. Мулти-јадната поддршка на TINA и подобрените алгоритми за конвергенција ја прават симулацијата blazingly fast. Сум моделирав CM, VM, адаптивни временски конвертори на речиси секоја топологија - резонантна, PWM и квази-резонантна и симулации заврши во секунди што претходно ги зеде минути! Интерактивниот режим на TINA, симболичката анализа, преведувачот, волшебниците и алатките за дизајн ја прават TINA уште помоќна! Увоз ПSpice модели беспрекорно!


Џон Рајс
Инженер за апликации за напојување во Texas Instruments

Тина v12 што велат нашите клиенти

Научив аналогна електроника на универзитетско ниво, користејќи многу различни Spice пред крајот - бидејќи тоа беше "палубата на картички". Во текот на последната деценија или така TINA беше мојата склопот коло за снимање и анализа алатка за електрични настава, работа на проекти и некои професионални апликации. ТИНА е интуитивна за употреба, поддржува во процесот на корекција на грешки, и дава резултати многу брзо. TINA има моќни алатки за анализа кои помагаат во разбирањето на работата на колото. Исто така, има многу директен пат до реализација на коло. Нашите студенти го усвојуваат TINA како разноврсна алатка во нивната прва година на електронски дизајн и ја применуваат во текот на нивниот степен курс. Тоа претставува многу добра вредност.


Д-р Т. Дејвид Бини
Раководител на факултетско истражување
Факултетот за инженерство и изградена средина

Тина v12 што велат нашите клиенти
МИРЕА - руски технолошки универзитет

Научив електротехника, електроника и компјутерски потпомогната дизајн (ЕДА) повеќе од 40 години на московскиот технолошки универзитет (MIREA). Во моите часови користев многу програми за моделирање на електронски кола - од Електроника Workbench до OrCAD и SystemC. Уверен сум дека за настава по електротехника и електроника ТИНА е најдобриот софтвер достапен. TINA има многу пријателски графички кориснички интерфејс, со едноставни поставувања и подесување на симулации. Сите информации за колото се затворени во една датотека, симулациите се изведуваат многу брзо и прецизно, со прикажани резултати, па процесот лесно го совладаат учениците.


Алехин Владимир Александрович
Доктор по технички науки, професор
Московски технолошки универзитет (МИРЕА)

Тина v12 што велат нашите клиенти

Ние ја користиме програмата TINACloud во часови за курсеви за преписка. Лесно е да се користи, работи на сите платформи и им овозможува на нашите студенти лесно пристап во секое време и насекаде. Користење на TINACloud студентите се во можност да се споредат резултатите од симулацијата на коло со практични мерења спроведени во лабораторија. Ова го прави далечинското учење и учење многу поефикасно за нашиот универзитет.


Франсиска Хегеши
Канцеларија за дигитална настава и учење, Директор на канцеларија
Универзитет Óbuda, Будимпешта

Тина v12 што велат нашите клиенти
||

нашите партнери

Достапно и Offline и Online
Популарни и во индустријата и во образованието
Опфаќа целата електроника

Купи ТИНА + БЕСПЛАТЕН TINACloud пристап