LAB MULTIMEDIA ME WEB BASHKOHU PËR EKSPOZIMIN E ENERGJISË ELEKTRIKE DHE ELEKTRONIKE

EDISON Cloud versioni është një mjedis unik i të nxënit për energjinë dhe elektronikën. Mësuesit dhe studentët mund të përdorin ekrane multimediale, instrumente virtuale, tinguj dhe animacione për të krijuar, testuar dhe në mënyrë të sigurtë qarqet e riparimit. Komponentët me jetëgjatë 3D do t'i robërojnë studentët kur krijojnë qarqe dhe në të njëjtën kohë shohin skemat përkatëse të qarkut. EDISON gjithashtu vjen me shumë eksperimente dhe probleme që mësuesit dhe nxënësit mund t'i përdorin menjëherë. EDISON funksionon në shumicën e OS dhe kompjuterave, duke përfshirë PC, Mac, klientë të hollë, tableta, madje edhe telefona të mençur, televizorë të zgjuar dhe shumë lexues të librave elektronikë. Ju mund të përdorni EDISON në klasë, në shtëpi dhe kudo në botë që ka qasje në internet, kështu që është gjithashtu një mjet i paçmuar në edukimin në distancë.

EdisonCloud, imazh 1

Përzgjidhni bateritë, rezistorët, diodat, LED-et, tranzistorët, portat logjike, flip-flops, qarqet e integruara dhe madje edhe mikrokontrollorët realistë, të cilët janë lehtësisht të disponueshëm në shiritat e veglave të laboratorit tuaj multimedial. Tërhiqni ato në "breadboard" tuaj dhe lidhini ato së bashku me miun ose majat e gishtave tuaj në një tabletë. Qarku fillon menjëherë duke punuar kështu që mund ta provoni dhe ta zgjidhni me vegla virtuale. Përveç kësaj, EDISON automatikisht përgatit një skemë skematike standarde dhe e tregon atë në të njëjtën kohë.

Sapo të njiheni me diagramet skematike, mund të përdorni edhe simbolet skematike në redaktuesin skematik të EDISON-it, në përputhje me programin më të avancuar të analizës së qarkut TINA. EDISON ofron një dritare të gjendjes së analizave të artit krahas instrumenteve të saj virtuale

Një nga tiparet më intriguese dhe inovative të versionit të EDISON Cloud është se nuk mund të llogarisë vetëm tensione dhe rryma, por gjithashtu, për qarqet lineare, tregojnë se si këto rezultate rrjedhin ose përshkruhen matematikisht. Për shembull, mund të mësosh se si të përdorësh ligjin e Ohmit, si prodhimi i një filtri ndryshon me frekuencë dhe mënyra se si tensionet e kondensatorit të ngarkesës ndryshojnë në funksion të kohës