Dizajn i Shtypur i Circuit Board (PCB)

Dizajn PCB

Jump to TINA Main Page & General Information 

Krijo PCB të vetme, të dyfishta ose multilayer të qarqeve me një klik të mouse-it, duke përdorur komponentë automatikisht të vendosur dhe të shpërndarë.

Të gjithë komponentët në TINA janë "të gatshëm për PCB" dhe kanë këmbëprurëse të lidhura. Nëse është e nevojshme, mund të rishikoni dhe të redaktoni gjurmën e një komponenti duke përdorur tabelën e komponentëve.

Aftësia unike e TINA-s 3D tregon një skematik me pjesët fizike në vend të simboleve të tyre elektronike. Ju gjithashtu mund ta shihni PCB në 3D nga çdo kënd për të parë se si do të kujdeset pas prodhimit.

Moduli i integruar i planit të TINA ka të gjitha tiparet që ju nevojitet për dizajn të avancuar të PCB-ve, duke përfshirë:

 • autoplacement fuqishme & autorouting
 • PCB fleksibël
 • manual dhe "follow-me" gjurmë vendosje
 • DRC
 • shënim përpara / mbrapa
 • pin / portë shkëmbejnë
 • zonat e ruajtjes në / jashtë
 • lehtësim termik
 • fanout
 • shtresa të aeroplanëve
 • Prodhimi i file Gerber dhe shumë më tepër

Shtresë e vetme SMD qark

Shtresë e dyfishtë me qark me vrima

4 shtresë SMD qark

Layout fleksibël PCB (Flex PCB)

PCB-të përkulëse janë PCB pajisjet elektronike të të cilave janë montuar në substrate plastike fleksibël. Ato përdoren gjerësisht në elektronikë moderne, ku hapësira është një faktor kritik p.sh. kamera, telefona celularë etj. TINA mbështet dizajnin Flex PCB, të cilin ne do të prezantojmë me anë të një shembulli. Shembulli ynë do të përbëhet nga një PCB konvencional i ngurtë me dy shtesa fleksibël.

Shembull Shembull "PIC flasher DIP4SW flex top.TSC" nga dosja ShembujPCB të TINA:

TINA mund të paraqesë një pamje 3D të bordit të qarkut.

Shtypni butonin e djathtë (3D View) në programin TINA PCB Designer shihni PCB siç paraqitet në figurën tjetër:

Shtimi i shtojcës 3D në dizajnin tuaj të PCB