TINACloud a népszerű TINA áramkör-szimulációs program felhő alapú változata, amely a főbb internet böngészőkben közvetlenül, installálás nélkül futtatható a világ bármely pontján ahol elérhető az internet. A TINACloud-ra a TINA árának törtrészéért elő lehet fizetni, sőt az offline TINA programmal való együttes TINACloud beszerzéskor az első évi használat ingyenes.

Az ipari szintű és mégis rendkívül kedvező árú programmal analóg, digitális, VHDL és MCU komponenseket is tartalmazó áramköröket tervezhetünk és vizsgálhatunk online, beleértve a kapcsolt üzemű tápegységeket, nagyfrekvenciás, kommunikációs és opto-elektronikai áramköröket, valamint mikrokontrollereket tartalmazó áramkörök analóg környezettel való együttes szimulációját. A program számos oktatási funkcióval is rendelkezik, és igen jól használható a távoktatásban is.

A TINACloud szinte minden operációs rendszerben és számítógépen futtatható, beleértve a PC-t, Macintosh-t, vékony klienseket, tableteket igen sok okos telefont, Smart TV-t sőt számos elektronikus könyvolvasót is.

Szupergyors párhuzamos algoritmus A napjainkban egyre komplexebb elektronikus áramkörök vizsgálatához szükséges számításigény biztosítása érdekében a TINACloud támogatja a többmagos és többprocesszoros párhuzamos futtatást a szerveren. Ennek következtében a TINACloud ugyanolyan nagy sebességgel futtatható szinte bármilyen kliensen, legyen az asztali gép, laptop vagy akár netbook, tablet, Smart-TV, könyvolvasó vagy okostelefon.

Megnyitás böngészőből. A TINACloud természetesen bármilyen TINA fájlt meg tud nyitni és futtatni az interneten. Tekintse meg áramkör Galériánkat ahol a kiválaszott áramkör azonnal betölthető és analizálható a TINACloud segítségével. További lehetőség az ismerkedésre a www.tina.com/English/tina/circuits oldal ahol további érdekes áramköröket találhatunk, amelyeket közvetlenül beolvashatunk és analizálhatunk.

Áramkörszerkesztő. A program egy fejlett áramkörszerkesztőt és ellenőrzőt (ERC) is tartalmaz, amely segítségével megrajzolhatjuk saját áramköreinket és módosíthatunk korábbi áramköröket. Az áramkörszerkesztő segítségével Spice aláramkörök is hozzáadhatók a rendszerhez. Az áramkörszerkesztő a kliens gépen működik így nagyszámú felhasználó, illetve az internet elérés sebessége sem korlátozza működését.

Széleskörű analízis eszköztár. A programban több mint 20 féle analízis mód áll rendelkezésre és az analízis eredmények fejlett diagramon kerülnek ábrázolásra. A hagyományos diagramon való ábrázolás mellett az áramköröket a program interaktív működési módjában is vizsgálhatjuk, ahol életszerű körülmények között kapcsolók és klaviatúrák állítása mellett tesztelhetjük a programot az eredmény kijelzőkön való megmutatásával.

Tervezőeszköz. A TINACloudnak is része a TINA tervezőeszköze amellyel tervezési szabályokat, eljárásokat programozhatunk és segítségükkel kiszámíthatjuk a szükséges alkatrész paramétereket a tervezési célok eléréséhez. A kiszámított komponens paraméterekkel a program automatikusan módosítja a megfelelő alkatrészeket, majd szimulációval ellenőrizhetjük a tervezési cél elérését. A funkció igen hasznos félvezetőgyártók, alkatrészgyártók és minden áramkörtervező számára mivel segítségével az alkalmazási áramkörök és a tervezési eljárás integrálható, dokumentálható.

Optimalizálás A TINACloud program lehetővé teszi egy vagy több áramköri paraméter adott célfüggvények melletti automatikus meghatározását (optimalizálás). Az optimalizálás az elektronikus tervezés mellett ideális eszköz példák, feladatok konstruálására. Definiálhatunk például különböző DC munkaponti értékeket és a TINACloud segítségével megkereshetjük az ezek megvalósításához szüksége áramköri paramétereket.

TINA - Circuit Simulator for Analog, RF, Digital, MCU, HDL & Mixed Circuit Simulation and PCB Design
Copyright © 2017 DesignSoft Kft. Minden jog fenntartva.